Om Mia Bernscherer Bjørnfort

Søvn- og ammevejleder

Jeg tilbyder individuel eller gruppebaseret vejledning i baby- og børnesøvn, herunder vejledning i det tidlige forældreskab, madning, sengeløsninger og andre aspekter der har indflydelse på barnets og familiens søvn.

Jeg arbejder holistisk (helhedsbaseret) og evidensbaseret når jeg vejleder. Det betyder at jeg kigger på hele situationen, for at få et fuldt billede – og at jeg forholder mig til forskning som udgangspunktet for mine vurderinger.

Min erfaring er naturligvis også en vigtig del af den vejledning jeg yder og det er i mange tilfælde netop erfaringen der kobler forskningen, forældrenes beskrivelser og de faktiske omstændigheder sammen til at give et klar billede af hvad det er familien oplever og har brug for.

Jeg arbejder med familier med børn i alle aldre – også skolebørn eller teenagere. 

Jeg har mere end 9 års erfaring med online, telefonisk, personlig og gruppevejledning.

Min vejledning er ikke hemmelig og du kan til hver en tid få oplyst hvordan jeg arbejder. Når du booker vejledning hos mig betaler du for min tid, min erfaring, sparring og støtte.

Ønsker du at prøve selv, henviser jeg til de gratis materialer du finder hos Sovende Børn.

Værdisæt for søvnvejledning hos mig:

Søvnvejledning hos mig tager udgangspunkt i den enkelte families ønsker og behov.

Jeg tror på, at forældre er dem der kender deres børn bedst og det er min fornemste opgave støtte op om det gode arbejde forældrene allerede udfører. Derfor vil man som forælder også opleve at jeg stiller enormt mange spørgsmål. Nogle af spørgsmålene handler om at lære familien at kende, andre handler om at guide forældrene til at finde den rigtige løsning for dem selv. 

Ved at dele viden om helt normal baby- og børnesøvn, mulige strategier og hvilke konsekvenser, positive såvel kom negative, de forskellige strategier kan forventes at resultere i, har forældrene mulighed for at træffe et informeret valg om hvad der skal ske med søvnen i deres familie. 

Jeg arbejder, så vidt muligt, med små tilpassede skridt, ud fra nærmeste udviklingszone, så hverken forældre eller børn overvældes. Hvad der kan føles som en lille ændring for voksne, føles nemlig ofte helt anderledes for barnet – og når vi er opmærksomme på dette kan vi bedre tilpasse vores forventninger til processen.

Nogle gange kræver situationen, at ændringer gennemføres hurtigere end hvad der er muligt via nærmeste udviklingszone, eksempelvis ved sygdom. I disse situationer handler det om, at støtte alle bedst muligt og anerkende situationens unikke karakter.

Bemærk:
Jeg laver ikke nogen former for gråd- eller adskillelsesbaseret søvntræning som f.eks ‘Godnat og Sov Godt’ eller ‘Cry It Out’.

Uddannelse, kurser og konferencer i relation til søvn:

 • Holistic Sleep Coach fra Holistic Sleep Coaching/BabyEm (UK)
 • Sleep, Baby & You (UK/AU)
 • NDC Program for Providers and Educators, The Possum Clinic (AU)
 • Normal babysøvn og søvnsikkerhed fra Baby Sleep Info Source (UK)
 • BeboMia Infant and Family Sleep Specialist (CA)
 • Ammenet (DK)
 • La Leche League (DK & Internationalt)
 • Breastfeeding Conferences: Broken Sleep 2023 (AU)
 • Durham Infancy and Sleep Centre 22nd Anniversary Conference
 • Gold Lactation: Stramt tungebånd (USA)
 • Child Sleep Institute: Sleeposium konferencer (USA)

Hovedforfatter til Lassen, M.-S. & Bjørnfort, M.B. (2020). Undersøgelse af vejledning og praksis i relation til børnesøvn og søvntræning i Danmark, Grønland og Færøerne

Frivilligt arbejde:

Jeg laver frivilligt arbejde som bestyrelsesforperson og talsperson for Sovende Børn, hvor jeg blandt andet skriver artikler, guides og opslag til sociale medier.

Jeg er medforfatter til flere artikler i Sundhedsplejerskernes fagblad og har udtalt mig til diverse medier ang. børnesøvn, og andre børne- og forældrerelaterede emner.

Artiklerne fra Sundhedsplejersken kan læses hos Sovende Børn:

Problemet med søvntræning: Hvad kan sundhedsplejersker gøre ved det?

Når det lille barn skal sove: Et blik på vaner og putterutiner som har brug for, at blive ændret 

Privat:

Jeg er gift med Stefan og har været det i 12 år.
Vi har 4 børn i alderen 6 til 16 – og to katte, en lille rødstribet kramme-dronning og en kæmpe legesyg Bengal-killing.

Vi bor i Brossard, en lille forstad til Montréal, Canada.

Når vi ikke plasker rundt i poolen, nyder en ‘powder day’ på vores ski eller snowboards eller udforsker den fantastiske natur, ser vi en masse film og tv-serier.