Andres erfaringer med søvnvejledning fra Mia Bjørnfort

Vi er en familie på to voksne, far og mor, også et bonus barn på 12 og en fælles søn på 2 år.
Vi søgte råd og vejledning til at putte vores dreng på 2 år, da han er et ultra b-menneske og oftest først ville sove omkring kl. 21-22 om aftenen. Det betød, at de voksne ingen alenetid fik. Og da den ældste er et ultra A-menneske, der sover senest kl. 19 om aftenen var det meget svært at få døgnrytmerne til at fungere sammen. Vi havde inden, vi afsøgte muligheden for hjælp, prøvet forskellige løsninger, som desværre oftest førte til, at vi delte os op i putte-hold.

Mia udviklede en søvnplan til vores yngste, som også indebar, at vi skulle skabe dialog med vores dagplejer om vores søns hele dagsrytme og dermed søvnbehov. Vores dagplejer var heldigvis med på den, og jeg tror, at det skyldes den uførlige søvnplan, der blev udviklet af Mia. Søvnplanen forklarede i detaljer, hvorfor det var vigtigt med de forskellige tiltag.

Det tog ca. en lille uge at vænne vores søn til den nye rytme, men DET VIRKER! I dag putter vi efter søvnplanen, og det virker stadig her 2 måneder efter. De voksne har fået voksen-tid om aftenen, så vi nu kan se en serie sammen igen. Det betyder meget, at vi lige kan få to-tre timer om aftenen sammen, da vi begge arbejder til sent eftermiddag og derfor ikke har meget tid sammen. Den fælles tid vi har sammen er oftest også med børnene, så derfor er det altså guld værd, at søvnplanen har skabt nogle voksen-timer.

Vi oplevede, at Mia lyttede til de ønsker, vi havde. Især det med voksentid. Søvnplanen var velskrevet og nem at gå til, hvilket sikkert også var medvirkende til, at vores dagplejer forstod vigtigheden af at vække vores søn. Faktisk har vores dagplejer en kopi af søvnplanen, og holder sig til den.

Om få uger kommer der et nyt medlem til flokken. Endnu en dreng og det bliver spændende, hvordan putte-dynamikken så ændres. Søvnplanen har også givet os vejledning til, hvordan vi tackler dette. Det betyder meget for os, at vi har fået en vejledning, som kigger på nuværende og fremtidige behov. Den er og har været af stor værdi for os.

Bedste hilsner To B- og de to A-mennesker samt den kommende tilflytter.
En mor til (nu) 3 børn
Fik vejledning i starten af 2022
Som, nok især, førstegangsmor søger og får man rigtig mange råd om, hvordan man ”bør” gøre som mor. Nogle råd er velkomne og falder på et tørt sted. Andre har man ikke bedt om, og kan efterlade én mere usikker og forvirret end før, man fik det råd.

Sidstnævnte var det sted, jeg mest af alt befandt mig, da jeg kontaktede Mia – jeg var mættet af ”gode” råd om min datters søvn, amning (og mange andre ting), og jo mere jeg læste og undersøgte om hendes mønstre, jo mere blev jeg overbevist om, at hun ikke var helt normal. Jeg krydsede fingre for, at Mia kunne give mig nogle råd eller i det mindste kunne fortælle mig, om min pige opførte sig helt skævt i forhold til ”alle de andre” – og jeg blev bestemt ikke skuffet over snakken med Mia.

For det første var det en utrolig rar oplevelse at tale med Mia grundet hendes meget alslappede nede-på-jorden stil. Det føltes imødekommende og ikke-dømmende – lige hvad jeg havde brug for.
Dernæst var det en kæmpe lettelse at få et andet og ikke mindst meget veloplyst blik på sagen. Den største lettelse var uden tvivl at få slået fast, at min datter er lige som hun skal være…og selvom det ikke nødvendigvis er lig med en veludhvilet mor.
Dernæst var det utrolig rart at blive oplyst om mulige tiltag, man kunne tage fat på, men uden en direkte anbefaling af et bestemt tiltag. Ingen dømmende ”det og det burde du gjorde”-kommentarer.

Jeg følte mig oplyst og rustet med tiltag, jeg kunne hive frem, når tiden til det kom. Jeg tog følelsen af at have fået kontrollen over situationen tilbage med mig – at indsigterne og beslutningerne om nye tiltag igen lå hos mig.

Jeg kan bestemt anbefale at tale med Mia, hvis man er kørt fast, ikke føler sig forstået, er udmattet eller måske er lidt for hård ved sig selv.
En mor til ét barn
Fik vejledning i starten af 2022
En desperat højgravid mor med en mand på nattearbejde sendte en besked til Mia efter at jeg i 3 måneder i streg havde siddet 2-4 timer om natten i streg på min datters værelse for at holde i hånden. Jeg var totalt i panik omkring hvordan jeg nogensinde skulle kunne være der for et spædbarn samtidig med at den kommende storesøster havde så stort et behov for en hånd at holde i.

Mia gennemskuede med det samme behovet hos min datter for øget tryghed i en periode.

Mia lagde forskellige løsningsmuligheder på bordet. Mor følte for noget, far følte for noget andet. Mia favnede på mest professionelle og udfordrende vis en mor og far der var en smule uenige om hvordan man bedst skulle komme ud af denne dumme vane. Lyttede til både far og mor. Hun fik forklaret far på bedste vis hvad der kan forventes af en på 18 måneder i forhold til søvn.

Planen blev at have en madras liggende på gulvet inde ved vores datter for at hun kunne få lov til at falde i dyb søvn, og derefter kunne vi forlade værelset. Eller falde i søvn og tage resten af natten der.

Mias plan virkede fra dag 1. I løbet af en uges tid var problemstillingen tæt på annulleret. Og frygten for en ny form for dum vane blev gjort til skamme - som Mia jo helt rigtigt havde sagt.

Mia får vores største og varmeste anbefalinger.
Forældre til (nu) 2 børn
Fik vejledning i starten af 2022